Rectificatie

Bij een blad voor een automobielclub, zoals het Jensen Journaal, is het de bedoeling dat ieder lid daar plezier aan beleeft. Dit betreft de lezer, degene die artikelen aanlevert en ook de redactie.

Hoewel ik mijn best doe om het Jensen Journaal zodanig samen te stellen dat het voor iedereen leuk is, aangeleverde teksten hier ook op toets en eventueel aanpas, staan helaas in het najaarsnummer van het Jensen Journaal (nummer 73) op pagina 24 rechtsbovenaan een aantal zinsneden die door het Autorestauratiebedrijf Arie van der Ham als beledigend en bezijden de waarheid zijn opgevat. Daarnaast worden de getallen die door de auteur gehanteerd zijn door Van der Ham ten stelligste betwist.

Bij het redigeren van de oorspronkelijke tekst is geprobeerd om de stelling van de auteur zodanig te verwoorden dat dit zou overkomen als een persoonlijke teleurstelling. De woorden “ik vind” en de verontschuldiging vooraf “Het zal wel tegen het zere been zijn om dit als nieuwkomer te zeggen” hadden dit dan moeten onderstrepen.

Achteraf, na overleg met Autorestauratiebedrijf Arie van der Ham, moet worden vastgesteld dat het niet zorgvuldig is geweest om deze tekst, in wat voor vorm dan ook, op te nemen. Onderkend had moeten worden dat bij een lezer het beeld kan ontstaan dat “Van der Ham maar wat aanrommelt”. De redactie hecht eraan te stellen dat dit zeker niet de algemene mening van Het Jensen Genootschap Holland is, getuige eerdere publicaties.

Excuses zijn dan ook op zijn plaats. Deze zijn inmiddels aan Autorestauratiebedrijf Arie van der Ham aangeboden en aanvaard.

Dit bericht is geplaatst in Bestuur. Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.
 • Toekomstige evenementen

  1. Classic Wings & Wheels (9de editie) 31 augustus 2019

   augustus 31
  2. HJGH Herfstweekend – 19 tot 22 September 2019

   september 19 - september 22
 • Laatste nieuws