Nieuwe Jensen Interceptor in 2014!

Het bedrijf CPP (Coventry Prototype Panels) is voornemens om in 2014 een volledig nieuwe Jensen Interceptor uit te brengen. Dit bedrijf, dat in Coventry ook Spykers gaat assembleren en mogelijk zelfs het merk overneemt, heeft een deal gesloten met de eigenaar van de ‘Jensen’ merknaam: Healey Sports Cars Switzerland. Zij hebben CPP opdracht gegeven de auto te ontwerpen, ontwikkelen en bouwen.

De opvolger van de ons zo bekende Interceptor zal aan het einde van 2012  aan het publiek worden voorgesteld en de eerste exemplaren moeten in het begin van 2014 aan klanten worden geleverd.

De nieuwe Interceptor wordt eveneens een vierzits GT en zal worden opgetrokken uit een geheel nieuw aluminium chassis en een met de hand geklopte aluminium carrosserie. Over de techniek en aandrijflijn is nog niets bekend. Ook de prijs en de productieaantallen zijn nog niet bekend, maar er wordt verklapt dat het een exclusieve auto zal gaan worden met een gefixeerd aantal te bouwen exemplaren.

De Jensen zal gebouwd  worden in een nieuw onderkomen van CPP aan Browns Lane in Coventry, net als vanouds in de Midlands.

Hieronder vindt u de vrijgegeven ontwerpschetsen en voor meer informatie of een voorinschrijving kunt u kijken op http://www.jensensportscars.com. En nu maar hopen dat deze reïncarnatie er daadwerkelijk komt…

 

Dit bericht is geplaatst in Foto, Media en tagged als , , . Bookmark de permalink . Trackbacks en Reacties zijn beide tijdelijk gesloten.