Klassiek & Techniek: Jensen Interceptor MKII vs Iso Rivolta Lele

De aantrekkingskracht van Jensen

In maart 2019 verschijnt Klassiek en Techniek nummer 252 in de boekhandel. En in deze editie kunnen we eindelijk de lang verwachte test van redacteur Freddy lezen. In de test vergelijkt Freddy zijn Iso Rivolta Lele met de Jensen Interceptor. Heeft hij achteraf spijt dat hij toch niet voor de Jensen is gegaan?

Dit is de Interceptor van Han van Zelm

Het leukste detail is dat de betreffende Jensen de Interceptor mk2 is die van Han van Zelm is geweest, de oprichter van het Jensen Genootschap. Deze auto is nu in onderhoud bij Stef Schackman.

In onderhoud bij Stef Schackman

“Klassiek & Techniek was op zoek naar een goede Interceptor en kwam via via bij mij terecht. Ik heb de eigenaar gevraagd of hij zijn Jensen die ik in onderhoud heb hiervoor beschikbaar wilde stellen en mits ik er bij zou zijn was dat geen probleem. Zodoende ben ik een dag met Freddy, de redacteur, op pad geweest,” Aldus Jensen Specialist Stef Schackman.

Ook benieuwd of Freddy spijt heeft dat hij niet voor Jensen is gegaan?
Lees het in Klassiek & Techniek #252

Geplaatst in nieuws | Laat een reactie achter.

KNAC-leden krijgen korting voor het Concours d’elegance

Jensen-rijders! Het laatste weekend van juni staat waarschijnlijk al in jullie agenda’s maar indien dit niet het geval is, delen we hierbij een geheugensteuntje. Van 29 juni, 2018 t/m 01 juli, 2018 is het weer tijd voor het jaarlijkse Concours d’ elegance bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. KNAC-leden kunnen het concours met korting bezoeken!

Om van deze korting gebruik te maken moet vooraf een kaartje besteld worden via de website van het concours – concourselegance.com – en de speciale kortingscode – KNACCDE18 – invullen. Dan kost een bezoek op vrijdag slechts €15,- en bedraagt de entree op zaterdag of zondag €20,-. Bovendien zijn KNAC-leden die het concours bezoeken van harte welkom om op de stand van de KNAC iets te komen drinken. 

Geplaatst in Evenement, HJGH | Laat een reactie achter.

British Auto Jumble in Waalwijk – 24 juni 2018

Zoals u wellicht bekend is, organiseren de samenwerkende MG Car Clubs elk jaar de British Auto Jumble. Het afgelopen jaar is dit evenement uitgeweken naar een locatie in Heusden, maar na een succesvolle onderhandeling keert het evenement dit jaar terug naar Waalwijk. Op zondag 24 juni a.s. zijn alle Nederlandse Britsh Car Owners – en Jensen-rijders in het bijzonder – welkom bij het Lido terrein aan de Vijverlaan in Waalwijk.

Ook dit jaar nemen meer dan 20 Engelse autoclubs deel aan het evenement en verzamelen er meer dan 1.000 Engelse automobielen op het terrein. Uiteraard is het evenement gratis toegankelijk voor alle Jensen Cars Clubleden. Net als voorgaande jaren zijn ook dit jaar weer een groot aantal handelaren op het aanwezig met een ruim aanbod nieuwe (en gebruikte auto) onderdelen en lifestyle artikelen. Particuliere kofferbak verkoop is toegestaan. 

Met vriendelijke groeten,

Namens Organisatie British Auto Jumble

Geplaatst in Evenement, HJGH | Tagged | Laat een reactie achter.

Uitnodiging eerste meeting Jensen Owners Belgium

Jensen liefhebbers, het is gelukt. Jensen Owners Belgium organiseert op zondag 3 juni voor het eerst een samenkomst voor alle Jensen Cars en Jensen Healey-liefhebbers in het bijzonder. De startplaats is Melle (Gent) bij een lid van het JOB en alle deelnemers zijn welkom vanaf 10.00 uur.

Een stukje taart en drank zal voorzien worden. Deze verzamelaar die ons ontvangt bezit een rode Jensen 541 van 1955 in zeer goede conditie. De passie voor auto’s en aanverwanten zorgde ervoor dat Guido ons een inkijk kan geven in zijn verzameling. Guido zal ons gidsen tussen zijn verzamelstukken. Hierna plannen we een ritje van ongeveer 30 kilometer. De eindbestemming is een plaats met verschillende restaurants.

Wij vragen per persoon een bijdrage van €15 per persoon voor deelname in de kosten en het betalen van mijn boetes tijdens de voorbereiding van de rit. Het slagen en doorgaan van deze eerste meeting hangt af van u aanwezigheid. Indien er voldoende inschrijvingen komen, gaan we uitkijken voor een plaats om samen te lunchen. Indien er interesse is om deel te nemen kunt u ons dit via e-mail laten weten.

Met vriendelijke groet,

Ermin Claeys en co-organisator Yves

Geplaatst in Evenement, HJGH | Laat een reactie achter.

HJGH Sleuteldag 2018

De jaarlijkse Jensen Cars Holland sleuteldag wordt gehouden op 9 juni 2018. Als vanouds zijn alle Jensen-rijders vanaf 10.30 uur welkom bij Klassieker Service Schackman in Kamerik.

Dit jaarlijkse evenement staat garant voor een gezellig weerzien met vertrouwde en nieuwe Jensen-leden. Uiteraard is dit de dag voor het inwinnen van technisch advies en is het mogelijk om kleinschalige sleutelwerkzaamheden te verrichten. Onder de bezoekers zal Stef ook drie volledige sleuteluren verloten!

Tijdens de sleuteldag zal een detailer / autopoetser demonstraties geven over het poetsen en onderhoud van autolak. Stef heeft bovendien een aantal nuttige, praktische cadeautjes geregeld voor alle aanwezigen. Bij een sleuteldag hoort natuurlijk ook een goede kop koffie. Maar voor deze editie is een speciale verrassing voor geregeld….

Bent u geen lid, maar heeft u wel belangstelling? Ook dan bent u van harte welkom. Meld u zich vooraf s.v.p. aan i.v.m. lunch. Stuur daarvoor een e-mail naar Kees Verkleij.

Mis het niet!

Geplaatst in HJGH, Media | Laat een reactie achter.

HJGH Voorjaarsrit 2018

Jensen-liefhebbers!

Het is tijd om onze Jensens te wekken uit hun winterslaap. Op 15 april 2018 staat namelijk de voorjaarsrit op het programma.

 

Iedereen wordt vanaf 10.30 verwacht bij het verzamelpunt bij Café RestaurantDe Dennen”, Utrechtseweg 34 in Renswoude. Vanuit deze locatie vertrekken we ca 11.30 richting Zuid Veluwe. Onderweg is het mogelijk om op eigen gelegenheid te lunchen in Kootwijk, Hoog-Soeren of Garderen, waar het je het leukst lijkt en wanneer je trek hebt. Na de lunch rijden we verder naar het eindpunt. Rond  15.30 verzamelen we bij “Het oude ambachten en speelgoed museum” in Terschuur, alwaar we tot uiterlijk 17.00 uur welkom zijn om onze bolides te presenteren aan het publiek. Traditioneel sluiten we de dag af met een afzakkertje/eten bij het nabijgelegen café/restaurant “Het Ei” ,of rijden we richting de A1/A30 voor een maaltijd bij MacDonalds of de Goudreinet.

Ben jij erbij? Meld je dan aan via een e-mail aan mail@jensenholland.nl.

We zien jullie 15 april a.s.!

Met vriendelijke groet,

Het Jensen Genootschap Holland

Geplaatst in HJGH, Media | Tagged , , , | Laat een reactie achter.

Nieuw schaalmodel Jensen FF

Matrix Scale Models heeft een model in de schaal 1:43 aangekondigd van de Jensen FF.

Het is nog niet duidelijk of het net zo zeldzaam wordt als het origineel met 320 stuks, maar als u interesse heeft, dan raden we aan om de website goed in de gaten te houden…
Naar de website.

Jensen FF schaalmodel

Jensen FF schaalmodel

Geplaatst in Media | Tagged , | Reacties gesloten

Wheels in the West!

De Stichting Wheels lanceert een nieuwe beurs in het westen van het land, genaamd “Wheels in the West”. Op 30 september & 1 oktober organiseren zij een vintage & klassieker beurs in het Plantarium Gebouw in Hazerswoude/Boskoop.

De beurs is een plek waar de handelaren en de liefhebbers van de klassieke auto elkaar kunnen ontmoeten.

Het Jensen Genootschap is aanwezig op de beurs met een mooie stand. Komt u ook?
Zie de website van Wheels in the West voor meer informatie en tickets.

Wheel in the West

Wheel in the West

Geplaatst in Evenement | Tagged | Reacties gesloten

Korting British Cars & Lifestyle beurs (18-19 mrt) voor HJGH leden

Leden van Het Jensen Genootschap krijgen 2,50 euro korting op vertoon van de volgende kortingsbon. Nog meer reden om 18-19 maart deze beurs te bezoeken!

Onderstaande bon downloaden/printen en ingevuld meenemen naar de beurs is al wat nodig is.

Geplaatst in Geen categorie | Tagged , | Reacties gesloten

Jensen artikel in Great British Cars

In de laatste editie van Great British Cars vindt u een prachtig artikel over 50 jaar Jensen Interceptor. Maar liefst 17 pagina’s!

Hieronder alvast een voorproefje. Voor het complete verhaal: snel naar de winkel!

 

 

Geplaatst in Media | Tagged | Reacties gesloten