NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Update: HJGH Najaarsrit 24 oktober

Op een halfuurtje van het Antwerpse centrum, in de Antwerpse Kempen, ligt het Pallieterland. “Pallieteren” is een werkwoord en het is vooral een woord om van te genieten en dat kunnen de deelnemers aan de najaarsrit “aan den lijve” ondervinden, want  dankzij Rob Vermeylen en Ermin Claeys kan de Jensen gemeenschap in Nederland en België de Pallieterroute in België rijden! Dit is een ritje van ± 108 kilometer.

We zouden willen vertrekken vlakbij de stad Turnhout, vanaf Taverne de Koekoek (Steenweg op Merksplas 48, B-2300 Turnhout).

Op Google Maps is dit adres exact te vinden en voor de gasten uit Nederland, Turnhout ligt op slechts 32 kilometer van Tilburg. U bent welkom vanaf 9.00 uur. Koffie met gebak zal aanwezig zijn en liefhebbers kunnen er zelfs van eten. Het vertrek voor de rondrit zal zijn tussen 10.00 en 10.30 uur.

De middagstop is bij een typisch Belgisch klasse eethuis. Het aantal sterren bepalen we later na de keukens te hebben getoetst aan de sterren van de Guide Michelin. Verder is er nog een tussenstop met een Belgisch borreltje – ergens in “the middle of nowhere”, but we know where.

Het einde van de rondrit is niet ver van de snelweg richting Eindhoven (Turnhout).

Voor deze die vroeger of de dag vooraf willen komen of elders hun ei kwijt willen: maak een afspraak in Taverne Roodborstje (Vleesweg op Turnhout 69).

Graag zouden we willen weten hoeveel er meerijden. Opgave graag zo spoedig mogelijk via ermin.claeys@telenet.be of rob.vermeylen@telenet.be

Routebeschrijving

Deze rit brengt u via kleine weggetjes langs het fort van Kessel, de vervallen diamantslijperijen in Nijlen en het bedevaartsoord de Kruiskesberg te Bevel. De legende vertelt dat hier in 1260 een zieke schaapherder van het frisse water dat er opborrelde dronk. Hij genas wonderbaarlijk van hoge koorts en een slepende ziekte en uit dankbaarheid liet hij een houten kruis op de heuvel plaatsen. Dat maakte de plek tot een bedevaartsoord waar van heinde en verre mensen kwamen om genezen te worden van koorts en ziekte. Verken ook onderweg Gestel, één van de meest romantische dorpjes van Vlaanderen. De kronkelende Neteboorden, sprookjesachtige kastelen, eenstemmig kerkplein, natuur, eeuwenoude hoeven en gezellige herbergen. U komt ze in Itegem, Heist op den Berg, Berlaar en Putte tegen. Zonder het te beseffen kom je op het hoogste punt van de provincie Antwerpen (Beerzelberg 54m). ’s Middags stop je misschien aan de bekende winkelstraat van Heist op den Berg waar u van op het terras een leuk overzicht hebt. Vervolgens passeer je het mooie kerkplein van Heist en zijn watertoren waar je bij goed weer de Kathedraal van Antwerpen en het Atomium kan zien. Op zater-, zon – en feestdagen staan de Palingvissers je al op te wachten om van op een vissersboot Lier te verkennen. Vergeet onderweg niet het Begijnhof van Lier te bezoeken…Je waant je even in Bokrijk. Op een terrasje bestel je best een koffie met een echt Liers Vlaaike of geniet je van een frisse liter van Pallieter of ander streekbier. Het Pallieterland heeft voor iedereen wat te bieden. En de geest van Pallieter leeft er voort. Lekker eten en drinken staan er dan ook bovenaan de agenda!
Grotere kaart weergeven